Så har jeg fået klippet håret.

Mit lange hår, med den længe ventet længde.

Klippet. Kort. Slut.

Praktisk? Frisk?

Eller bare nyt og udført på grund af stor lyst til at være hos frisøren få fred for en stund?

Interessant, hvor meget betydning, der rent faktisk ligger i håret hos kvinder.

I mødregruppen har en af de andre havde også fået klippet hendes lange, lyse hår. Som om de havde forventet denne drejning, lykønskede hendes mor og søster hende med det nye ”morhår”. En slags velkommen i vores klub-ting. Sikke en klub…

I mødregruppen griner vi så i kor af familiens kommentar, men lidt skræmmende er det alligevel. Inderst inde rammer det nemlig noget ømt om, hvem jeg er og er blevet efter jeg blev mor.

Det var heller ikke megen hjælp at hente hos La Grande. Da jeg kom ind i SFO’en for at hente hende, bemærkede alle hendes veninder mit nye hår. La Grande kiggede hurtigt på mig og mit hår. Ingen kommentar, men jeg kunne se i hendes øjne, at det ikke var særlig meget respekt for min handling. Hun er selv helt overdrivet glad for sit lange hår. Jeg kan godt se, at der ikke er ret mange Disney prinsesser eller Barbier med kort hår…

Er jeg som nybagt mor blevet lig med en som har mistet sin hvindelighed, sin sensualitet eller sit tiltræknigspotentiale? Dette ”morhår” lyder slet ikke som én lækker og frisk kvinde. Det lyder virkelig meget mere deprimerende; som en, der er kedelig og meget træt. Eller faktisk endnu værre, som en, der har opgivet.

Jeg synes, at det er svært, samtidig at være den omsorgsfulde mor, den dejlige kæreste, den velsoignerede kvinde, den gode veninde, den retfærdige opdrageren eller den frække sexpartner. Alt i et. Træt. Menneske.

Det er uden tvivl en hård periode, når man lige har fået en baby. Men at opgive, nej tak!

Man skal genfinde sig selv og sine mange facetter og roller. Det er svært men jeg nægter at blive en med ”morhår” eller ”mornumse” (se tidligere indlæg…).

Ikke fordi planen er at være en MILF (mother I’d like to you know what) men min nye frisur er i modsætning til morhåret en måde at tage styringen igen.

Desuden synes Faren, jeg ser lækker og frisk ud med det nye hår.

Så kan resten være fuldstændigt lige meget…

* Jeg handler, altså er jeg

Reklamer