Jeg sidder i sengen. Klokken er 23:48. Le petit sover ikke endnu. Tak forbandende syddansk måde at leve livet på.

Lige nu vil jeg hellere sove, men Le Petit skal have lys for at falde i søvn. Samtidig er La Petite som en tikkende bombe og kan vågne når som helst. Jeg prøver altid at finde ud af, om det er smartest at vente til hun vågner, amme og selv falde i søvn eller om jeg skal satse og lægge mig til at sove, mens jeg risikerer at blive vækket til en amning. Oh, livets dilemmaer…

Siden vi er kommet til Frankrig, har vi skullet vænne børnene til fransk tid og den franske måde at leve på. Ikke fordi det er første gang, men hver gang er det lige trættende eksotisk. Morgenmaden består af Chocapics, brød med smør og marmelade eller croissants. Vi glemmer alt om den sunde kedelig havregryn i disse uger. Frokost overvejer vi allerede ved morgenmadsbord. Den består hverdag tit af alt for meget mad, som lammer dig til lidt over klokken fire. Jeg kunne godt prøve at sove en lur men den korte espresso giver mig for meget hjertebanken. Endelig  kommer aftensmaden, som starter først efter apéritif og du er heldig, hvis maden kommer på bordet inden klokken otte.

Kort sagt, en helt anden verden for børnene, som ellers lever på meget dansk vis. De er påvirket på samme måde som med jetlag. Meget forvirrede. Meget sent oppe. Alt for sent. Klokken er nu 00:04 og Le Petit er først nu ved at give sig. Jeg kan mærke hans krop slappe af i mørket.

Sengen er 140 cm lang. Der er en babyseng ved siden af den. Le Grand har lagt sig i babysengen. La Petite snorker mellem puderne. Le Petit er på tværs ved enden af sengen, krammer mit ben. Hvor skal jeg dog lægge mig i nat?

Du må tænke: Men hvor sover faren? Ham og La Grande deler sengen i værelset ved siden af. Faren og jeg har nemlig ikke sovet sammen siden vi kom i Frankrig. Ja, det er virkelig tale om en god ferie for os to! Små senge og mange børn. Det er opskriften. Glæder mig til at komme hjem og dele min seng med ham igen.

Desuden har det regnet i to dage nu.

Nogen, der sagde, at det her var en ferie?

Reklamer